Dr. Getta Nistor  


TERAPIA BOWEN

Tehnica Bowen este o metoda de terapie complementara holistica ce se adreseaza intregii fiinte umane.

Tom Bowen, persoana care a conceput aceasta tehnica,fiind intrebat cum a reusit acest lucru ,fara sa aiba studii medicale,a raspuns ca   acesta a ''fost un dar de la Dumnezeu'' facut umanitatii.
Organismul uman, cea mai performanta masinarie existenta in Univers ,a fost inzestrat de Creator cu multe daruri,inclusiv capacitatea de a se vindeca singur de bolile aparute in cursul vietii.In timp aceste abilitati au fost pierdute, dar niciodata corpul omenesc nu va intreprinde nimic care sa-i faca rau.
Tom Bowen a reusit sa descopere cum putem sa ne intoarcem la "matricea initiala",la tiparul original, activind doctorul interior,cel mai talentat dintre toti doctorii.Organismul reuseste astfel sa se aduca pe sine intr-o stare de echilibru si armonie.

Prin miscari blande, dar ferme, exercitate de terapeut  transversal, in puncte fixe, asupra muschilor, ligamentelor, fasciilor sau tendoanelor se transmit mesaje corpului, sub forma de stimuli vibrationali precisi, care activeaza procesele de autovindecare.Se obtine astfel o resetare a organismului uman la starea de sanatate initiala ,cea de dinainte de aparitie a bolii.
Miscarile Bowen au efecte complexe atit asupra corpului fizic, cit si asupra corpului mental -emotional ,atingindu-se o stare mentala mai armonioasa,o stare de relaxare profunda, un sentiment de pace launtrica, pacientii avind capacitatea de a lua decizii mai inspirate.Nu sunt vindecate numai "ranile" fizice,ci efectele terapiei confera o stare de calm, de prospetime  a gindurilor,luciditate si o rezistenta mai mare la stress.

Fiecare organism va raspunde mai rapid sau mai lent la acesti stimuli in functie de propria capacitate vitala.

 

2022

dr.Getta Nistor  

Terapeui Bowen licentiat al Academiei de Terapie BOWEN din Australia

PROGRAMARI

Tel. 0745658247 (dr. Getta Nistor)  

 
Pot fi efectuate tratamente si la domiciliul pacientului, in caz ca acesta nu poate fi mobilizat,sau in cazul copiilor mici.
- John Smith

TERAPIA BOWEN

Tehnica Bowen se recomanda tuturor persoanelor,indiferent de virsta sau stadiu de boala .Nu exista contraindicatii sau efecte secundare negative.Pot fi tratate practic o gama larga de afectiuni,mai frecvent:

 • colici abdominale ale bebelusilor.
 • copii care fac frecvent raceli diverse,sinuzite,bronsite,pneumonii,astm bronsic.
 • scolioze si/sau cifoze ale adolescentilor.
 • afectiuni musculo- scheletale( lumbago,lumbalgii diverse,hernii de disc,spondiloze cervicale,chisturi sinoviale s.a.)
 • afectiuni ale tubului digestiv(diskinezii biliare,gastrite,ulcer duodenal,hemoroizi,constipatie s.a.)
 • afectiuni endocrine si ginecologice (hipo/hipertiroidii,fibroame uterine,chisturi ovariene,tulburari ale ciclului menstrual,
 • tulburari de menopauza, mastoza fibrochistica s.a.)
 • tulburari de fertilitate.
 • sterilitate
 • tulburari de dinamica sexuala.
 • enurezis(incontinenta urinara a copiilor).
 • migrena.
 • insomnii.
 • sechele dupa accidente vasculare cerebrale.
 • tulburari psiho-emotionale datorate stressului s.a.

Spre deosebire de alte tehnici manipulatorii prin care terapeutul impune corectii ale corpului,manipulind diferite segmente ale acestuia,tehnica Bowen faciliteaza insanatosirea organismului prin minime interventii asupra sa.

O sedinta de terapie dureaza intre 15 min.-60 min.Pacientii stau  intinsi pe canapea ,intr-o pozitie confortabila ,sau pe un scaun,in functie de cerintele cazului. Miscarile pot fi facute pe pacientul imbracat intr-o tinuta lejera( tricou,sort,pantalon de trening etc).Terapeutul executa una sau doua miscari, dupa care se retrage citeva minute,pentru a da posibilitate corpului sa interpreteze si sa integreze mesajul primit.In camera de terapie nu exista nici un alt stimul(muzical, olfactiv etc.) pentru a nu interfera cu mesajul transmis prin terapiei Bowen.

Intr-o sedinta obisnuita miscarile se adreseaza intii partii inferioare a corpilui,apoi partii mijlocii  a trunchiului,apoi gitului si capului.Pentru a nu produce disconfort pacentului miscarile se adreseaza intai grupelor musculare ,tendoanelor etc. de pe partea dorsala a corpului (pacientul sta pe pat cu fata in jos), apoi pacientul se intoarce cu fata in sus. In timpul terapiei sint contraindicate alte tipuri de terapii manipulatorii:masaj,osteo-chiropractie,bioenergie,acupunctura,Reiki s.a
Singura asociere permisa cu tehnica Bowen este Homeopatia. De obicei sedintele se efectueaza saptaminal, numarul lor variind functie de vechimea afectiunii(recente-acute/vechi-cronice) si functie de raspunsul organismului la terapie.

Am aflat despre minunile acestei terapii la timp… Mă numesc Iulia R. şi sunt din Iaşi. Acum trei ani am descoperit că fiica mea Oana R de 14 ani, avea o scolioză lombară destul de avansată (unghi 25º) şi o dereglare hormonală evidentă. A făcut trei luni kinetoterapie şi a purtat corset un timp, dar acest tratament din păcate nu a mers mai deloc… Atunci, când eram efectiv disperată, am aflat de miracolul terapiei bowen. Am găsit- o în sfârşit pe doamna medic G. Nistor la care fiica mea merge o dată pe săptămână, este la a noua şedinţă şi pot spune că se simte foarte, foarte bine. Nu mai acuză dureri de coloană, iar starea ei generală s- a îmbunătăţit vizibil. Sunt convinsă că terapia bowen o va ajuta să redevină acel copil plin de viaţă şi energie; sunt absolut convinsă că şi alte persoane aflate în situaţii similare, dacă vor apela la tratamentul prin terapia Bowtech vor constata aceleaşi efecte benefice.  
Îi mulţumesc pe această cale doamnei medic G. Nistor care a adus din nou bucurie în sufletele noastre.   

- Cazul 1

Ma numesc Roxana Mihalache, sunt din Iasi si am auzit de aceasta tehnica alternativa de la niste cunostinte care avusesera rezultate foarte bune in remedierea unor afectiuni. Am contactat-o pe D-na Dr. Getta Nistor si i-am prezentat problemele mele de sanatate: ovare micropolichistice, hipertiroidie – Sindrom Basedow, dureri lombare, sinuzita etc. Deoarece ne doream un copil si deja eram programati pentru FIV, si sotul meu, care avea de asemenea probleme de sanatate, a cerut ajutorul D-nei Dr. Dupa o anamneza amanuntita am inceput sedintele. Am simtit o imbunatatire vizibila a starii noastre generale chiar de la primele intalniri. Cu multa amabilitate, rabdare, daruire si maiestrie, D-na Dr. ne-a indrumat indeaproape pe tot parcursul tratamentului. Dupa cele 12 sedinte ne simteam amandoi intr- o stare de relaxare toata si liniste sufleteasca ceea ce ne-a ajutat foarte mult pentru tratamentul si procedura FIV (care a implicat si anestezie generala). Acum suntem niste ”viitori-parinti” fericiti, si pentru aceasta ii suntem profund recunoscatori D-nei Dr. Getta Nistor, care a avut un rol foarte important in aceasta reusita. Recomandam cu toata caldura si altor persoane sa aiba incredere in aceasta tehnica alternativa.

- Cazul 2